scm lagu, nufnang iklan.

Tuesday, 14 October 2014

perkahwinan acik zul and isteri. 21/9/14 (save the date)



hi , Assalamulaikum....
kenduri kawen besan mak di meru kelang.
family in law kaklong. 
ktorg memang closed. sangat closed. so dah bunyi dah family dorg time aku sampai tu.. next year ke penang lagi lah ye... nurul turn.. huuhuu insha Allah.. malu ioalssss mudah2 an doa dari oprang tua2..hiihihi


yehaaaaa
malas sangat nak type
so korang layankan je
hhuhuu
photos and candy booth
aku rasa ni diy kod 
simple jek
tapi overall aku suka dia punya khemah2 semua
meja makan dia ada fresh flower 
memang A's lahhhhhh
aku sukaaaa bungaaaaa
huwaaaaaaaa
 dari segi lauk memang ok la.. aku suka lauk2 dia sedap. ada rojak and etc
yang paling best ayam golek
huuhuuhu sedap sekor kod aku mengadap sekali dengan anak sedara aku
perghhhhh full A lahhhhhh

 ada guest book jugak



so inilah pengantinnye
abg zul ni umo 32 dah
and wife dia around 20 ke 21 camtu
sama baya dengan duyu adik abg zul yang bongsu







ada silat nih tu yang stop here

 ini adalah pelamin yang diy oleh cousin dari butik beliau
simple tapi cantik
dulu fizo omar n mawar fareeda pun amik butik yang sama
 





anak2 buah aku lah ni.
alisha ni femes tau kejap2 orang datang nak bergamabar dengan dia
bukan main seronok dia layan padahal dia tak kenal pun diorang tu



ucapan buat pengantin : semoga berkekalan hingga ke jannah.. amin.. mudah2 diperceptakan dikurniakan baby yang ramai buat abang zul n wife. meriah la nanti rumah nenek melati ramai cucu2.. hhuhuhu

ok bye.

Wednesday, 8 October 2014

hari raya qurban

hi korang.

meh sembang dulu nak?
tak da idea nak buat report ni. kes yang aku dapat pulak baru. haiyaaaa so selalu kalau kes baru ni banyak sikit kerja aku. nak buat tapi tak da idea lagi.lex ah dulu.

korang raya cemana? aku simple je tapi meriah. menu haritu ;

1.lontong
2.sambal ayam
3.sambal ikan bilis
4.rendang daging
5.satay
6.triffle
7.cake (aneka jenis kek )
8.dadih strawberry
9.nasi impit kuah kacang
10.kuih muih


ai pon dah tak hengat. huhuh tapi kesemuanya habis okeh.. satay tu abang aku order 500 cucuk. pon habes. semua habis. ayam masak merak pun habis. omakkk berebut kitorg adik beradik. tak cukup 2 ekor pun.

ramai jiran yang datang, sedara semua balik. lepas tu kawan2 aku ofcourse.pepagi buta aku dah messaged kat dalam group maanaa korang manaaaa
hahhaha


kalau turn aku dorg buat camtu.. sabar jelah. kali ni time aku pulak buat untuk dorg. hahahah
eh nowadays aku kerap lepak dengan dorg. hahahha tak indah hari2ku tanpa mereka.. hahhah

semoga persahabatan kami berkekalan.. dan moga Allah s.w.t merahmati ikatan persahabatan ini aminnnnn...



selamat hari raya qurban korang ,, dan semoga mendapatklan pahala ibadah yg dilalukan. insha Allah.

nak bebel sikit boleh? 2nd raya tu adik aku g masjid yelah sama2 nak gotong royong kan. adik aku balik awal , sebab dia cakap sakit hati sangat dari segi pembahagian daging sembelihan tu.adik aku ni staright sikit. bukankah sepatutnya didahulukan kepada yang memerlukan? yang mencuri , yang berebut ish semua ada. Masha Allah... sia-sia saja ibadah yang dilakukan.. astagfirullahalazim.. benda makan pun nak mencuri...tahun ni ktorg tak buat korban, dah buat past year. insha Allah next year  abang aku planning. mudah2an ada rezeki kami nanti..  later aku jemput kendurinye ye... ada bahagian korang jangan berebut dan jangan mencuri.. pang satu kali nak???

mohon terasa wahai si pencuri, apakah makanan yang di makan itu menjadi darah daging? bagaimana anak2 isteri dan ibu bapa.. kalau setakat 2 or 3 orang aku tak kisah. tapi mostly.

mudah2an keluargaku tidak berada dikalangan orang2 yang mencuri aminnnn...



bye. peace kacang peas!

Thursday, 2 October 2014

gunung berembun cameron highland

hi assalamualaikum
tiba masanya nak update pasal hiking gunung berembun 12,13,14 September 2014 bersama2 hikers kental.


lokasi ialah gunung berembun Cameron Highland. yehaaaaaaaa capai sudah niatku mendaki gunung.. akhirnya berembun ku tawan. tahniah untuk diri sendiri.


1 st day 11/9 heading to pasar malam






 candid semua


 motif bergambar disini dulu kami berdua kadet bomba
muahahah
 tiba di camp site around 12am



 tempat tidur lelaki

 dan khemah yang dipasang adalah untuk kami berlima.



the 2nd day









percubaan performance
must try okehhh
bendalir shaklee



















 inilah barisan hikers2 tegar
1st row :from left : barack, zaid, kamal,amir,aizat, saiful dan acab
2nd row : from left jibah, jihah, me, auni and kak chaq


 flooding
 bbq night




pasar malam again


3rd days last days 13/9/2014
 



alhamdulilah.. selamat semuanya. stamina ok, semua ok.. rasa puas sangat dapat tawan gunung berembun ni.

tiba untuk complain pulak ye. sekitar semua ok. yang tak ok toilet. aku jadi cleaner part time kat sane korang tak tau ke? aku jinjing kaki nak masuk toilet. oihhh tak selera nak gosok gigi pun euuuuuuuu..


aku simbah segala kotor pasir tanah bagai dekat toilet tu. erkkkk kotor yang amat.  and bersih sikit. campsite tu mahal jugak dia punya sewa. tapi takde pun orang nak cuci bagai. korang charge harga tu untuk apa? cuci toilet pun takde ke? haah

 campsite tu aku suka, yang aku tak suka ialah toilet dia. tu memang tak suka ok. kotor sangat.

pengalamn tidur camping macamni dekat tempat sejuk. memang best. tapi sejuk sangat sampai gigil2. air dia melampau sangat sejuknya. nak bangun mandi pun aishhhhhhh  tak nak bangun lah. tak jadilah. tau2 dah tengahari. hahha tapi kena jugak mandi sebab sejuk sangat melampau2.  aku pergi ni sejuk sebab waktu sekarang ni kan hujan? so that why sejuk sangat kod.

tapi overall aku suka lah. best.plan nak pg banyak gunung lagi. doakan ai ye?


muahhhh thanks sudi membaca. bye.