scm lagu, nufnang iklan.

Saturday, 2 May 2015

terasa hati. terapi. syg family syg fiance

hi.

aku dah pon semakin sembuh. can drive alone, even masih dalam pemantauan rapi abah, abg n kakak. nak pegi mana2 pon dah tak boleh sesuka hati, bahkan nak kerja pon kena update you know!! alasan : senang, if anything happen dorg boleh carik!!


hopefully nothing happen! cukuplah. bila bercakap tentang past depan mom. immediately kena stop! mom dah tak nak berlaku , lalui semua ni. dia tak nak ingat.

kaklong yang selalu ada even terlalu busy dengan kerja tinggal anak, tinggal suami. tetap tak abaikan aku. mostly selalu pantau. bagi nasihat. dan selalu bantu adik2. hurmmm kaklong iloveyou.

abang yang selalu protect adik, and ada masalah dia lah yang selalu setelkan. hurmmm what to do, i'm only have you brothers in this world. i takda 2 3 4 abang. is only one! it's was you!

macamna laa aku nak biadap dengan dorg,

terlalu banyak pengorbanan untuk aku selama ni. walaupun mereka2 diatas ni selalu sekat kemahuan aku. selalu mengawasi ketat pergerakan aku. aku tau sebab sayang. sometime aku rimas, sebab terlalu konkong. but biasa lah darah muda, enjoyyy


ok sebenarnya nak luah perasaan pasal kecik hati ni. tetiba nak hilangkan rasa ketidakpuasan hati ini. bila bercakap pasal family, rasa macam terapi. hilang semua masalah.

one more thing! i have some one that i love! to my fiance, i know u love me, i know everything. and dialah buah hatiku yang selalu menyebelahi aku, mengajar aku , banyak yang aku belajar darinya. dear my love, i'm ready to be ur makmum....




yang benar
zahiyya/yuyu/adik

Tuesday, 28 April 2015

update!

Assalamualaikum..

hi. baru jer sembuh dari kemalangan kecil, alhamdulilah tak cedera. 
kereta je cedera. tapi bersyukur sangat selamat, dan kemalangan tu movement dia tak terlalu kuat sebab aku dah tak sedar diri masa tu.

maaf buat semua susah hati, ni first time langgar orang kenderaan lain dengan tak sengaja. that time baru balik hospital ada appointment dengan doctor. dorg amik darah sebab suspect anemia. yes memang! dengan demam + hydrate . telinga aku bengang sangat masa tu. apa dokter cakap aku tak dengar apa pon. sadis. 

lepas setel amik darah, dapat ubat bagai. aku dah letih sangat berjalan dua tapak 3 tapak pon dah penat sangat. aku lepak jap dekat tempat menunggu lbih kurang sejam lebih sorang2 kat situ minum air revive.
pastu aku teruskan jalan terhoyong hayang. tak dapat bayangkan boleh ke aku driving. aku tyak pikir pon keadaan diri aku. aku cuma nak setelkan hal2 aku. wasapp call masok menderu2 kat hp aku both. tapi aku ignore je. sbb aku pikir diri aku and hal2 aku pada haritu. 

then gerak balik singgah office kejap, nak hantar mc. sampai depan office, aku rest kejap dalam kereta, rasa macam penat sangat. eh dah tetiba rasa macam jauh sangat office. sebab aku tak mampu nak jalan macam2 rasa. lama sangat dalam kereta, tak boleh jadi kena keluar hantar mc lepas tu balik.  so masuk office. 

lepas setel semua, on the way balik tu. aku tak tau pun yang aku dah letih sangat. keadaan makin teruk. tetiba aku terus tak ingat apa berlaku. sedar-sedar kat hospital tapi macam mamai2 lagi.

aku tetiba rasa nak nanges, nak tunang aku. aku tau dia mesti akan cari aku dalam sejam pun kalau tak dapat contact. eh tetiba mata masuk habuk pulak. tskkkk

tapi time aku dah sedar malam pun, aku tak larat sangat. aku rasa nak bangun tapi tak boleh. rasa nak cakap tapi tak boleh. aku nanges je.. sedih.. sedih. sedih. 

aku tak tau apa pun berlaku, malam pertama dekat hospital ditemani kakak ku. malamku tak lena. kejap2 amik darah , check darah, masuk air, masuk antibiotik.. tapi that time masih pakai oksigen. naik lemas aku. 
esok pagi nya aku msg tunang aku. walaupun nak pegang hp berat, tangan masih gigil. tapi gagah, lebih dari 1 hours tak contact dah macam orang gila. tapi asik kena marah je. bukan aku nak semua tu berlaku. hurmmm

tapi dia cuma risau je, sebab jauh kod. so memacam la dia pikir sebab tak tau keadaan aku kod. sadis.

9/4 till 14/4 , selama 6 hari aku bermalam kat sana. demam terlalu tinggi 40.2 ,40.5,39.0,38.0.. tsskk
smpai kena tipu la dengan dokter. haha aku malas nak layan dorg, asik2 tanya aku macam2. so apa dorg tanya aku  buat tak endah, apa dorg nak dari aku semua aku cakap

TAK NAK !!
TAK NAK 

TAKNAK!!!

SO , haritu aku terkena. dorg datang cakap cik sekejap ktorg nak check. so dah dia bukak seluar aku. lepas tu cakap nak check je b**tot aku sekali dia masuk kan lilin untuk turunkan suhu badan. aku tak tau tetiba je aku terkejut apa benda dia msuk kan ni eh. aku pun cam blur2. pastu dokter pon terkejut sebab aku terkejut cepat2 dia blah. 

aku blur lagi time 2. hahaha

terkena aku . hahah padan muka aku sendiri.

masa aku kat hospital sepanjang masa family and ofcourse my best friends ada disisi. thankyou semua.. seronok jadi orang sakit macam2 permintaan ditunaikan. hehehe amik kesempatan betul aku. hahah

family tak putus2 bagi harapan, bagi semangat. oh balik dari hospital tu, tunang dari kuching sampai. bestnye... sedih pun ada. dia balik dalam keadaan aku tak mampu jaga makan minum dia. tapi dia yang jaga aku. sadis. 

sedara belah mak asik ulang2 je datang melawat hospital maupun rumah. jiran2, and kawan2 , and of courae kawan baik aku dekat kuching siap hantar wakil mom and dad. ok lap airmata.

thanks sangat2 semua bagi sokongan and memang aku cepat sembuh. lepas tambah darah aku dah boleh jalan sikit tak pening2. tpi tetap lemah. family la banyak bagi sokongan padu dekat aku, terutama parents. hari2 datang melawat bawak makan, kadang2 aku tak makan pon sebab aku tak de selera dan terlalu lemah. sob sob

adik beradik aku pon kerap sangat ulang alik. ok lap air mata. walaupun aku ni kadang2 degil manja, tapi dorg tetap sayang. terutama kaklong lah! hari2 nak aku update tahap kesihatan improvement, and kakak ipar aku banyak bagi sokongan semangat sebab dia nurse. abang aku , semua lah.

betulah orang cakap bila apa2 berlaku kita nampak sapa dahulu yang datang ! and of course family! and few best friends.. opss true best friends.. pada kawan2 yang amik berat tu, no need to mention who is, but when something happen to you. they come! =)

and i just know! who is. ! hahaha yang jauh2 pun tetaap tanya khabar this is what i call true friends! hahah
kawan ni ada lots of type ! hahah ada yang suka bila time senang je, time susah hilang. hahaha

tu pon satu pengajaran pada aku. hahah

but anyway, mostly memang semua ada that time. thanks KAWAN! thanks SIBLING! lot's of thanks to FAMILY. and  my FIANCE.



LovE ZahIYYa

Tuesday, 17 February 2015

my precious.


Alhamdulilah 1 year 1 month 22 days

Prophet (peace and blessings of Allah s.w.t be upon him)
said: " there is nothing like marriage for two who love one another"

doakan kami hingga ke jannah ya.
aminnn
insha Allah we will survive through this distance penang - kuching



Thursday, 5 February 2015

dugaan. bersabar. kerenah manusia.

ingat ya buat salah dengan manusia kena mintak maaf dengan manusia.

phewwww.. harini macam2 dugaan aku. FIRST ! pasal kawan, aku ada kawan. memang pada aku rapatlah. pada dia aku tak tau. tapi sebab mengapa aku cakap rapat. pasal kami dah lalui bermacam-macam bersama.  banyak benda yang kami dah share bersama dia sunyi dia cari aku. aku sunyi , aku carik dia. kiranya hari-hari aku banyak dengan dia. tidur dengan aku (kawan perempuan)

ok penat nak cerita semua. segalanya hanya dia , aku dan Allah s.w.t je yang tau.

apa yang aku faham situasi sekarang ! dia dah kawen Alhamdulilah. aku rasa ramai yang tahu aku sedih + happy sebab dia kawen. perasaan tuu bercampur baur sebab aku akan rasa kehilangan KAWAN!!!!

OF COURSE SUNYI ! tapi aku happy la sebab dia pun dulu bersusah payah nak kawen pun.

aku memang tak pegi kenduri nikah and kenduri kahwen. sebab time tu betul2 i busy. nak exam dah. semua lecturer buat TEST ! and presentation + submit assignment !

SOOO memang tak dapat elakkkk !!! aku kecewa jugak  sebab tak dapat pegi. tapi nak buat macamana. dah takda rezeki wei.

now. dia dah block aku kat wasapp and may be facebook jugak. aku tak harap pun ada kawan macamni. and kalau dia cakap dia terasa dengan aku sebab aku tak attend wedding dia bring present jugak. jika benda tu yang dia kecewa sangat ok. aku lepaskan kau wahai KAWAN !

aku maafkan dan aku halalkan dunia akhirat apa jua... semoga berbahagia !
itu hak dia. dan sejujurnya erti persahabatan tu pada aku lebih berharga dari wang ringgit. dan apa yang berlaku sekarang aku masih doakan yang terbaik untuknya. =)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SECOND THING!!

ITSAAA FAMILY THING !!!


Aku ni bukanlah anak yang baik, dan jugak adik yang baik dalam keluarga. tapi aku tetap berusaha yang terbaik untuk Mom and Dad !!

ohh SIS and BROTHER jugak ....

aku serba serbi mengada, manja , degil, keras kepala, dan dan dan dan banyakkk lagi !

tapi aku tidakk berdendam , hati busuk, dengki, pemfitnah, kedekut dan haji bakhil serta sebagainya.

hari ni pagi aku sibuk. so malas layan wasap. sekali bukak menderu masuk. terbaca ayat last dari my sis (kaklong) dalam wasapp group family !

kaklong ; " ada baca tak dalam group yang satu lagi tu "

kakak ipar : " dah baca "

kakak num, 2 : dah !

kaklong : "mak kita pun tak sihat jugak, tapi kita tak bising pun ? "

bla bla bla bla

ikut singa betina  (kaklong) dia memang nak sound dah. tapi sabar and dia lansung tak komen dalam group tu ! huhu padan muka.

dugaan kod sebenarnya. anak-anak oiii. jaga lah mak bapak korang! terutama yang dimanja2 dipuji2, disanjung2...

masalah sebenarnya macam ni. aku memang ada nanny umur dah 90+ something. dia suka mengarah and memang nak kena duk dengan dia doplohpatjam ! mak aku dah stress tak cukup rest, penat dan segalanya. mungkin dugaan dan time sekarang la nak buat  pahala pn kan . ok aku boleh bersabar lagi dan mom pun aku rasa memang cukup2 bersabar, mom and maklang bergilir jaga orang tua tu.

anak yang lagi dua mana ? mana ? mana ? tu mak korang kan?? sekarang mak lang darah dah naik tinggi mengila. mak aku baru je nak rest ! dah nak kena jaga lagi. oit tak pikir ke? bergilir la sama!





Monday, 26 January 2015

risau. sahabat.

gelabah aku hari ni, eh boleh pulak kawan aku ni dia masuk hospital betul2 dia main-main. geraam nau aku, dalam group duk cakap bukan2 pastu private meseg aku. oi gila aku masuk hospital betul2 la.

OMGGGG


kurang asam, kesian tu kesian tapi boleh buat main2 tau dia ni.

ada ke patut dia bermadah kain putih kain putih,
merepek meraban , malas aku layan. pastu memang betul dia kat hospital. eeeeee tumbuk kang.
angin jeerr aku. orang risau dia buat main2.


doakan sahabatku merangkap sibling jugak tu , mudah-mudahan takda yang kritikal dan serius,


#prayforfaridaizatomar

Friday, 23 January 2015

HUMAN

I can hold my breath..........
I can bite my tongue.........
I can stay awake for days..........
If that's what you want...
Be your number one..

I can fake a smile....
I can force a laugh...
I can dance and play the part..
If that's what you ask.....
Give you all I am...

I can do it...
I can do it.........
I can do it.......

But I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human
And I crash and I break down

Your words in my head, knives in my heart

You build me up and then I fall apart

'Cause I'm only human


I can turn it on
Be a good machine
I can hold the weight of worlds
If that's what you need
Be your everything

I can do it
I can do it
I'll get through it

But I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human

And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I'm only human, 

I'm only human

I'm only human


Just a little human

I can take so much
Until I've had enough

'Cause I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human

And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart

'Cause I'm only human..............

Wednesday, 21 January 2015

catatan hari ini.

21 JAN 15

CATATAN TERAKHIR PADA HARINI,,

Walaupun tak sihat, moga sakit yang diberi oleh-Nya adalah penghapus dosa-dosa kecil.  =’(


Ya Allah sesungguhnya hambamu banyak dosanya,


Ya Allah ampunilah dosa hambamu ini Ya Allah,

Lindungilah hambamu ini dari apa jua kemudhratan, permashalahan, dan kesulitan yang kurang jalan penyelesaianya Ya Allah.

Kurniakan lah sebaik-baik akal, mampu digunakan dalam setiap perbuatanya.

Ya Allah. Lindungilah jua keluargaku , dan saudaraku

Bukakanlah pintu rezeki kepada mereka, maafkan dosa mereka Ya Allah. Kuatkan hati dan iman Ya Allah.


Sedih, pilu, beberapa hari tanpanya disisi.. tapi ku tenang disini ditemani pendamping dari Syurga-Mu Ya Allah. Masih ada lagi kasih sayang yang Kau curahkan kepadaku melalui umat-Mu.
Alhamdulilah.....


Ampunilah dosaku, sesungguhnya aku bukanlah umatmu yang tak banyak dosanya. =’(