scm lagu, nufnang iklan.

Tuesday, 16 September 2014

20 facts about me !

haruslah lah ada entry ni..... benda yang sangat mencabar pada aku, tapi takpe aku cuba jujur pada diri sendiri untuk listkan 20 facts tentang diri sendiri..hahhah




  1. Kuat berangan... 
  2. Sangat sensitive and emotional..
  3. Suka simpan duit,stress kalau simpanan susut.
  4. Suka berterus terang.
  5. Kuat bebal, dan tak suka orang usik barang kepunyaan saya! 
  6. Suka menyendiri.
  7. Suka berdikari.
  8. Kurang kawan perempuan.
  9. Lasak!
  10. Bab makan cerewet.
  11. Suka rambut  panjang.
  12. Penah 2 kali jatuh cinta dengan lelaki first dengan tunang sendiri/second dengan penyanyi africa bahhahahha
  13. Suka tengok movies. unless cerita cinta. 
  14. Tak romantik ya..
  15. Cita-cita tinggi.. hukhuk
  16. Bodoh math. 
  17. Kuat makan malas bersenam.
  18. Hate waiting.
  19. Suka travel sendiri.
  20. Suka cara hidup falsafah dan berprinsip. 

macam banyak buruk dari baik. ah tak kisah janji jangan hipokrit sudah. atleast aku mengaku.. hhuhuu but ni lah sebenarnya aku. but life aku enjoy..hihihi 



korang cemana share lah.. =)

Tuesday, 9 September 2014

blog update

Assalamualaikum...


hi peeps...
lama i tak update blog.. i memang busy lately. tapi sesekali tu try nak update blog tapi gagal. kadang2 tengah type entry i tertido lah. tetiba eh kawan call. tetiba eh nak klua. tetiba eh fiance call. huhu

aderr aderr saje halangan tau.. huhu harini rajin sikit meh belanje satu entryy.. tah bile lagi nak update. actually sape yg follow blog i ni. mostly tau konsep blog i.. i luahkan segala pendapat informasi and jugak jadikan as diary.. sebab i memang suka menulis.. dari kecik2 tahap suka menulis, penah berangan nak jadi penulis novel. sampai kawan2 bace mintak continue lagi ceritanya tapiiiii MMMMM tu lagi besar kuasanya dari RRRRRR . huhuhuhu

pasal ingat senang ke nak menulis, kena fikir dulu jalan ceritanya dan nak bawak pembaca masuk dalam cerita tu ingat mudah ke? susah tau. huhuhuu dulu penah berangan nak jadik scientist jugak.. muehhehhe doctor takde pulak dalam list.. hahahahah pasal takut darah punya pasal.hihihi

penah nak jadi ahli falsafah. penah baca buku falsafah. walaupun ayatnya macam errr susah nak paham derrr... tapi tertarik sangat.. penah aplikasi kata2 dan jugak perkara yang positive dari ahli falsafah dalam diri aku. tak semuanya betul dari dorg, tapi macam aku cakap tadi few positive yang aku amek.

tapi nak jadi ahli falsafah tu tinggi sangat aku tak layak weh.. haha
btw, life sekarang pun aku dah bersyukur sangat... Alhamdulilah rezeki yang tak disangka2 dapat menyambung pengajian yg pada aku tersangatlah penting bukan semata untuk kerjaya tapi untuk diri sendiri jugak. berjaya kita bukanlah sekadar didunia memperolehi segulung kertas banchelor master or sebagainya. tapi biarlah seimbang dengan akhirat. itu yang patut difokuskan dahulu.

sekarang ni aku agak busy. mak pun penat tengok aku dah macam hotel aku buat rumah dia sesuka balik, sesuka keluar. tapi tulah, tak kan nak mengangkang depan tv tengok drama etc. aku ni memang suka menyendiri. buat kerja sesorang dalam bilik , orang lain tengok tv tapi aku? hhuhhuhuh terperap dalam bilik baca novel takpun layan movies kat lappy. tulah kerja aku full time hahhah

oklah korang later aku update ye.. mengantuk sangat ... huargghhhhhhhhhhhhhhhh




bye. thanks yg sudi membaca muahhhhh.


Friday, 15 August 2014

wordless today.

hi. salam syawal.. still mood raya ken..huuhu even terlambat nak story kt sini tapi nak jugak story.
actually tak de apa pun and takde idea nak menulis. sekali nak upload gambar boleh pulak cabel tinggal dalam laci kat office. syabas zahiyya ! bende camtu pun lupe. bukan susah pun nak letak dalam bag keje.



mata tengah layan ni, ngantok. sambil dengar lagu rude-magic. best nih lagu ni.. sambil dengar sambil goyang2 kepala. hahhaha


eh raya korang cemane?? aku first raya, raya dengan kengkawan. 15 syawal past , genap setahun sahabatku meninggalkan kami.. sob sob aku dah tak nak ingat dia sangat. when im realize what is the day. rain rain rain.
aku tak nak jadi person yg tak redha dengan ketentuan Yang Maha Esa. Maafkan ku Ya Allah, ampunilah dosa ku kerana mengambil masa untuk menerima takdir ini.

hanya doa yang aku mampu beri. dan aku? hidup mesti diteruskan.. =)
yang paling penting mati itu pasti. but im not ready yet. =(


today penat. tah apa yg penat pun tak tau. duk kat office berlari ke sane sini buat kerja. lepas tu balik. but tomorrow morning as usualy kena kerja luar.

so memang kerja aku is on the car. hahaha
sane sini terkejarkejar.





okla bye.. haha ngantok seh. morning early ? its not me at all.. hahha

Sunday, 20 July 2014

salam takziah

hi

the world semua sedang bersedih. include aku.. serius malaysia kena tamparan berkali-kali.
pencerobohan di sabah. kehilangan pesawat MH370.

Belum selesai lagi semua kes ni dah timbul pulak kejadian pesawat MH17 ditembak.

Yang paling sedih banyak pihak yang mengeluarkan suara sumbang dorg. oh please lah.
dalam keadaan macamni, cuba letak tepi masalah korang tu.

Ramai pulak pihak yang muncul sebagai keyboard warrior. Annoying gila!


Once bukak facebook je ramai yang post suruh Pm letak jawatan sebagai Prime Ministry.  Sedih sangat tolonglah jangan bodoh+bengap sangat ! Nak bunuh lah apa lah... cuba kalau ada orang lain pulak yang ugut kau nak bunuh ? dengan cara yang sama  kau buat kat media ? so apa perasaan kau dan family kau ? huhu

Sedih betul certain rakyat Malaysia yang miskin akal dan akhlak. sibuk bukak aib orang lain. maki-maki orang. Mana datangnya semua ni?


Ok itu jelah. malas nak cakap banyak tentang ni. Aku turut bersedih atas apa yang berlaku ni, kepada keluarga. dan kesemua penumpang MH17 dan tak lupa MH370. al-fatihah.. =(


Sesungguhnya mati itu pasti. Doakan keaman negara Malaysia. Tiada peperangan , tiada perbalahan, tiada perebutan kuasa dan janganlah menzalimi ,bunuh membunuh sesama sendiri. Kita umat islam bersaudara, tolonglah ingat ni sampai mati kena ingat !!

Banyak bersabar ni kan bulan puasa ? Jaga pertuturan, jaga tingkah laku, ambil ikthibar dengan apa yang berlaku.


#2014 banyak benda yang berlaku. ambil iktibar dan anggaplah ia nya satu ujian buat kita semua. Peka, dan jangan hanya focus pada politik sahaja di kedai kopi !




Salam Takziah.
 fROM LoVE zAhiyyA

Sunday, 13 July 2014

friends. Allah please save gaza.

hi.

lately busy. so kadang-kadang terlepas pandang text kawan-kawan.. so sorry to all dear friends !
btw i love u !!


tapi aku tak nak terlepas pandang bila kawan-kawan ada masalah. aku pun if ada masalah aku akan carik dorg. so bila tdorg ada masalah aku kena memainkan peranan aku pulak. as friends  and actually like one family dah pun hubungan kitorg ni..

aku cuba sedaya upaya solve the problem !! tapi aku sedih cuma aku tak nak tunjuk kesedihan aku bila tengok kawan-kawan dalam keadaan susah. Realiti hidup ni, ada naik and turun. biasa la aku pun macam tu!


btw belum setel bende tu, kes palestin and israel lak kan? sedih melampau-lampau pulak. apa yang aku mampu, cuma doa je yang terbaik.


sedih kod, timbul pulak isu politik kat malaysia nih. serius kebodohan apakah ini?
jangan cetek sangat pemikiran tu boleh?

ada la few people yang menyalahkan Najib (PM) kenapa tak hantar tentera kita nak memerangi israel laknatullah di gaza kan?

Sebagai pemimpin beliau harus memikirkan rakyatnya, sedangkan kita disini masih tidak mampu dan tak pernah bersedia untuk berperang. cuma tahu demokrasi dijalanan dan membuat perhimpunan. itu sahaja !

setakat kutuk dalam laman sosial buat apa? pergi la jumpa dengan mereka berbincang.

sibuk suruh PM hantar bala tentera . keselamatan negara ni macamana?

bukan la takda usaha lansung , kita still funding dari segi bekalan kewangan, makanan, medical and etc.
sukarelawan, pihak pengaman and what so ever.

PM pun gesa PBB untuk memohon pertolongan OIC. Come on la wahai Malaysian's... lupakan isu politik,  ini isu agama ! bersama-sama mengaminkan doa dunia ni supaya palestin dibebaskan.

daripada duk mengutuk, mengecam sesama sendiri baiklah berdoa untuk bumi palestin..


disamping itu, bersyukurlah kita masih diperintah oleh orang islam. aku tak nak negara diperintah bangsa lain. aku tak kan pernah bersetuju untuk itu !

stay pray for muslim people in this world  !!!
Allah please safa gaza. =(




love
zahiyya

Saturday, 5 July 2014

redha. rindu. maaf.

hi..

harini banyak sungguh berita kematian.. sungguh ramadhan ni banyak dugaan dan ujian dari Allah s.w.t.. 
mudah-mudahan aku tergolong dalam golongan hamba2-Nya yang tabah dan sesungguhnya  aku  tidak terkecuali dari ujian dari Allah s.w.t... 

Bila diuji, itu tanda kasih sayang Allah s.w.t kepada kita.. Sesunggunya Pencipta kita nak kita sentiasa dekat dengan-Nya... 

Moga aku tidak lupa bila diuji kerana Allah s.w.t mengingatkan aku yang kian melupai-Nya....

Allah Allah Allah Allah...... 

Mulianya...itulah kekasih Agung kita.... 

rinduuuu..... rindu teramat sangatt..... ampunilah dosaku yang sering melupakan nikmat yang diberi oleh-Mu.... ='(




love 
zahiyya

Friday, 4 July 2014

maaf.. sorry.. forgive..




hi
tetiba caption maaf kan ? eh betul la.. mungkin lepas ni takda banyak masa nak bersosial.
so aku nak mintak maaf, may be few days lagi takde kesempatan nak menulis.. busy sikit..
and another media social pun may be aku ignore sekejap... sorry.... 


biasa lah as normal person yang tak berapa ni, banyak kekurangan ioalls okeh. so nak kene keje keras, cari duit.. and independent... nak start untuk menapak tu aku kena focus+kerjakeras+berkorban and etc.

banyak aku kena fikir. tak terbeban sebenarnya... tapi aku sedang mengukur baju dibadanku...

syukur sangat pada Allah s.w.t banyak yang telah diringgankan untuk ku... alhamdulilah....
hidup sendiri ni takde tempat nak mengadu melainkan depend to Allah s.w.t, Insha Allah will ease everything..  T____T 

I'm still struggling  find the happiness....
struggling to create own life...
struggling build my own house...


belajar dari pengalaman....kedukaan, kekecewaan , kesedihan , kegagalan and etc.
i'm still learning.... any mistake please forgive me.....



aku cuma manusia biasa......... ='/ 




\


Ambillah waktu untuk BERFIKIR, itu adalah sumber kekuatan.
Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi.
Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan.
Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan.
Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan.
Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan.
Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati.
Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti.
Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan.
Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga.








love 
zahiyya