scm lagu, nufnang iklan.

Monday, 26 January 2015

risau. sahabat.

gelabah aku hari ni, eh boleh pulak kawan aku ni dia masuk hospital betul2 dia main-main. geraam nau aku, dalam group duk cakap bukan2 pastu private meseg aku. oi gila aku masuk hospital betul2 la.

OMGGGG


kurang asam, kesian tu kesian tapi boleh buat main2 tau dia ni.

ada ke patut dia bermadah kain putih kain putih,
merepek meraban , malas aku layan. pastu memang betul dia kat hospital. eeeeee tumbuk kang.
angin jeerr aku. orang risau dia buat main2.


doakan sahabatku merangkap sibling jugak tu , mudah-mudahan takda yang kritikal dan serius,


#prayforfaridaizatomar

Friday, 23 January 2015

HUMAN

I can hold my breath..........
I can bite my tongue.........
I can stay awake for days..........
If that's what you want...
Be your number one..

I can fake a smile....
I can force a laugh...
I can dance and play the part..
If that's what you ask.....
Give you all I am...

I can do it...
I can do it.........
I can do it.......

But I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human
And I crash and I break down

Your words in my head, knives in my heart

You build me up and then I fall apart

'Cause I'm only human


I can turn it on
Be a good machine
I can hold the weight of worlds
If that's what you need
Be your everything

I can do it
I can do it
I'll get through it

But I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human

And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I'm only human, 

I'm only human

I'm only human


Just a little human

I can take so much
Until I've had enough

'Cause I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human

And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart

'Cause I'm only human..............

Wednesday, 21 January 2015

catatan hari ini.

21 JAN 15

CATATAN TERAKHIR PADA HARINI,,

Walaupun tak sihat, moga sakit yang diberi oleh-Nya adalah penghapus dosa-dosa kecil.  =’(


Ya Allah sesungguhnya hambamu banyak dosanya,


Ya Allah ampunilah dosa hambamu ini Ya Allah,

Lindungilah hambamu ini dari apa jua kemudhratan, permashalahan, dan kesulitan yang kurang jalan penyelesaianya Ya Allah.

Kurniakan lah sebaik-baik akal, mampu digunakan dalam setiap perbuatanya.

Ya Allah. Lindungilah jua keluargaku , dan saudaraku

Bukakanlah pintu rezeki kepada mereka, maafkan dosa mereka Ya Allah. Kuatkan hati dan iman Ya Allah.


Sedih, pilu, beberapa hari tanpanya disisi.. tapi ku tenang disini ditemani pendamping dari Syurga-Mu Ya Allah. Masih ada lagi kasih sayang yang Kau curahkan kepadaku melalui umat-Mu.
Alhamdulilah.....


Ampunilah dosaku, sesungguhnya aku bukanlah umatmu yang tak banyak dosanya. =’(



sakit. workout.

Hi,

mood tak berapa okey sangat nih. sambil buat kerja pun muka ketat gila. ni semua pasal pagi tadi workout. konon bersenam. hahha apasal workout sakit badan ah? hahah salah step ke apa?


muahahha jadahnye workout sakit badan pulak nih. (o_O)

hai gemoks sangat ke hape. aduhai. Sakit Oiii.












benda alah ni lah aku buat pagi tadi macam orang gila sesorang. haish
apasal sakit badan pulak nih.  

tadi pagi masa inspect satu condo mewah kat island jeju ni. huhuh ioals takda access card. pastu dah la kena masuk melalui bantuan security apa. leceh lah. then, dorg mintak lesson. dah kena register bagai so ai bagi lah. then masa dia escort aku masuk condo tu , 


security : cik duduk mana??

me : *tergamam aku ingat kan dia bangla ka apa rupanya melayu, hahah then aku balas " eh, saya tinggal kat butterworth je"

security : oh jauh datang, P** kan ? 

me : * dalam hati mesti dia ni tengok lesson tadi haihhhh " ye aah "

then naik lift, jumpa mom si owner tu. dia stay kat condo tu. so memang nice pun dalam tu. well orang kaya kan. setel kerja aku. then aku balik office muka ketat lagi. sakit oi sakit. sekali nak toleh ke belakang kene pusing dengan badan. aku nak sling bag pun tak mampu nak angkat tangan. gila betul punya sakit,


intan my  officer cakap dah macam robot aku. well, robot pun robot lah. sakit oi, urat ke hape ni?
sakit sangat. takda mood lagi dah. ok la,

bye. 
muah






Monday, 19 January 2015

first love

the last kiss we shared, tasted like a wine
sweet and bitter like, our memories
and i long for you to, come right back to me
tomorrow the time will be the same as today
nothing goes on in my heart except your memories
where will you be, and who will you think of...!



you were always gonna be my love
and you should know
even if i fall in love with somebody else
i'll remember to love you taught me how
you were always gonna be the one
and for now, i'll still be singing this love song
for... somebody like you
my first love...



time after time, baby i tried to forget our life together
but the memories are so so hard to let go
tomorrow the time will be the same as today
trying to hold back the tears when thinking of you
all i want is to be with you once more...!



you will always be inside my heart
and you should know
that i wish that i could ever let you go
i know that i love you that your heart do
now and forever still the one
and for now, i'll still be singing this love song
for... somebody like you
my first love...



you were always gonna be my love
and you should know
even if i fall in love with somebody else
i'll remember to love you to told
you were always gonna be the one
i'll still be singing this love song
for... somebody like you
my first love...

















JUST SMILE

Saturday, 17 January 2015

kesibukan. emosi pula menganggu.

eh, hai. selamat malam. eh dah late night kan. ok what to do is, update.

semester ni cuti macam unplanned tau. tak tahu apa yang patutdi buat. tapi i is focus to rest too much. and this time lah masa nak luangkan dengan friends , family.

But but but , but

i rasa ,,, seriously i dah  macam terasing and a lil bit kekok. nowadays rasa banyak nak menyendiri. lepak sorang2 kat old town. pegi library sorang2 sehari suntuk kat sana ditemani buku. some drink water. and music play on. i spent lot of time just it.

i just need the rest. but the same time i can't waste my time without do nothing. its feel like so so soo useless.

pelik kan? yes ! its weirded than i think.  phewwww  *tepuk dahi*

mulah nak minta job lebih dekat boss untuk weekend. dari masa terbuang je. so better i buat kerja.

before this. i memang busy. cuma lately i banyak free. lepak dengan kawan. yelah cuti semester kan. after this susah balik. busy balik. since aku busy nampaknya masa untuk bersosial dan berkomunikasi itu kurang. sebab keletihan bekerja dan belajar.

masa berkerja, i ada client. ada boss. surrounding people yang berurusan dengan i. tu semua kena jaga. the same thing balik office nak kena buat report, apa yang dah kita bawa pulang hasil inspection. and what so ever. kerja adalah tangunggjawab, tugas. time bekerja monday to friday. so since monday to friday i put the study side. work is important.

since 6pm on friday-sunday i focus study and throw all about kerja behind. belajar juga ibadah. ramai yang bagi nasihat niat belajar tu biar lah niat ibadah. ye terima kasih kawan2. ingatkan. alhamdulilah dan insha Allah. dalam pelajaran juga kita perlu ikhlas menuntut. gigih beusaha. jangan harapkan bantuan dari lecturer je. berdikari lah. nak harap soalan bocor je.

banyak kan usaha, berdoa.selebihnya tawakal.

berbalik kepada kesibukan bekerja dan belajar,

diperingkat ni pulak emosi sangat perlu dijaga. hati. dan sebagainya. emosi itu yang i nak tekankan kat sini. kita cari lah dimana kekuatan yang tersembunyi dalam diri?. dimana semangat kita? apa tujuan kita? adakah kejayaan kita diatas sebab orang2 tertentu? apa goal sebenarnya?
mengapa kita ?

bermacam soalan bermain diminda, jika diperhalusi dan diteliti , dan jangan sesekali lari dari landasan. apa-apa yang berlaku, menganggu emosi kita, berjanji lah jangan membiarkan ianya mempengaruhi kerja dan pelajaran. tu yang i pegang. stay strong. walaupun ditinggalkan keseorangan. tetap lah berdiri atas diri sendiri. let them go away from u. u just do what u are.

i pun seorang yang beremosi juga. tapi bila difikirkan balik tak guna pun bertindak dengan emosi. so since i beremosi i banyak diamkan diri. bukan lari dari masalah. tapi untuk tidak menyulitkan lagi keadaan lebih baik berundur. now i banyak tenang dalam handle masalah2 beremosi ni.. since 25 dah kan. i rasa banyak benda nak difikirkan lagi...


kita bukan manusia perfect, jaga hati semua pihak. i pun kadang-kadang buat salah. tapi apa yang perlu jujur dan ikhlas. dengan sesiapa pun. tapi even i selalu dipersalahkan, dengki, apa semua tu. i anggap simple thing. i tak nak fikir dan apa pun tidak akan mempengaruhi diri sendiri. so as i said im not perfect ! i just let them go.

masalah u, setel sendiri. kod ader yang terbace kebetulan. silalah terasa. hhuhu


ok itu sahaja.
bye.










Friday, 16 January 2015

a new year 1.1.2015



itsa new year
"2015"


early year, ada kenduri rumah kawan baik. hidayah paling kanan. tahniah sayang dapat rumah baru and got new baby for this year... happy for u. 

best sangat kenduri makan satay bagai. and thanks juga sudi terima jemputan aku tuh.. hhihihi

after kenduri around 2 something, proceed to mamak's stall. minum pulak, pasal tadinye dua orang jejaka bujang tu malu -malu nak g minum pun. so lepak mamak's.

after that 3pm, proceed to meeting . support our exco belia. well , as friends kan. kene lah tolong dia. ok we support !!

 berdua je dengan ain.
zaweer takde, dia busy.


paling lama kat situ tak sampai 30 minit pastu sorang2 keluar
kahkahkah


3.30 pm we are leaved the meeting and continue plan to indoorgame.







as i said, sekarang ni ktorg memang santai je activities. indoorgame. lepak, vacation. tu jer. 
anyway tak pe setidak2nye kami still bersama. 


ok. itu sahaja new year aku. sekarang movies taken 3 eh? dorg dah bising nak ajak pegi. ok gak tuh, hahah

ok bai.
muahhh