scm lagu, nufnang iklan.

Tuesday, 17 February 2015

my precious.


Alhamdulilah 1 year 1 month 22 days

Prophet (peace and blessings of Allah s.w.t be upon him)
said: " there is nothing like marriage for two who love one another"

doakan kami hingga ke jannah ya.
aminnn
insha Allah we will survive through this distance penang - kuching



Thursday, 5 February 2015

dugaan. bersabar. kerenah manusia.

ingat ya buat salah dengan manusia kena mintak maaf dengan manusia.

phewwww.. harini macam2 dugaan aku. FIRST ! pasal kawan, aku ada kawan. memang pada aku rapatlah. pada dia aku tak tau. tapi sebab mengapa aku cakap rapat. pasal kami dah lalui bermacam-macam bersama.  banyak benda yang kami dah share bersama dia sunyi dia cari aku. aku sunyi , aku carik dia. kiranya hari-hari aku banyak dengan dia. tidur dengan aku (kawan perempuan)

ok penat nak cerita semua. segalanya hanya dia , aku dan Allah s.w.t je yang tau.

apa yang aku faham situasi sekarang ! dia dah kawen Alhamdulilah. aku rasa ramai yang tahu aku sedih + happy sebab dia kawen. perasaan tuu bercampur baur sebab aku akan rasa kehilangan KAWAN!!!!

OF COURSE SUNYI ! tapi aku happy la sebab dia pun dulu bersusah payah nak kawen pun.

aku memang tak pegi kenduri nikah and kenduri kahwen. sebab time tu betul2 i busy. nak exam dah. semua lecturer buat TEST ! and presentation + submit assignment !

SOOO memang tak dapat elakkkk !!! aku kecewa jugak  sebab tak dapat pegi. tapi nak buat macamana. dah takda rezeki wei.

now. dia dah block aku kat wasapp and may be facebook jugak. aku tak harap pun ada kawan macamni. and kalau dia cakap dia terasa dengan aku sebab aku tak attend wedding dia bring present jugak. jika benda tu yang dia kecewa sangat ok. aku lepaskan kau wahai KAWAN !

aku maafkan dan aku halalkan dunia akhirat apa jua... semoga berbahagia !
itu hak dia. dan sejujurnya erti persahabatan tu pada aku lebih berharga dari wang ringgit. dan apa yang berlaku sekarang aku masih doakan yang terbaik untuknya. =)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SECOND THING!!

ITSAAA FAMILY THING !!!


Aku ni bukanlah anak yang baik, dan jugak adik yang baik dalam keluarga. tapi aku tetap berusaha yang terbaik untuk Mom and Dad !!

ohh SIS and BROTHER jugak ....

aku serba serbi mengada, manja , degil, keras kepala, dan dan dan dan banyakkk lagi !

tapi aku tidakk berdendam , hati busuk, dengki, pemfitnah, kedekut dan haji bakhil serta sebagainya.

hari ni pagi aku sibuk. so malas layan wasap. sekali bukak menderu masuk. terbaca ayat last dari my sis (kaklong) dalam wasapp group family !

kaklong ; " ada baca tak dalam group yang satu lagi tu "

kakak ipar : " dah baca "

kakak num, 2 : dah !

kaklong : "mak kita pun tak sihat jugak, tapi kita tak bising pun ? "

bla bla bla bla

ikut singa betina  (kaklong) dia memang nak sound dah. tapi sabar and dia lansung tak komen dalam group tu ! huhu padan muka.

dugaan kod sebenarnya. anak-anak oiii. jaga lah mak bapak korang! terutama yang dimanja2 dipuji2, disanjung2...

masalah sebenarnya macam ni. aku memang ada nanny umur dah 90+ something. dia suka mengarah and memang nak kena duk dengan dia doplohpatjam ! mak aku dah stress tak cukup rest, penat dan segalanya. mungkin dugaan dan time sekarang la nak buat  pahala pn kan . ok aku boleh bersabar lagi dan mom pun aku rasa memang cukup2 bersabar, mom and maklang bergilir jaga orang tua tu.

anak yang lagi dua mana ? mana ? mana ? tu mak korang kan?? sekarang mak lang darah dah naik tinggi mengila. mak aku baru je nak rest ! dah nak kena jaga lagi. oit tak pikir ke? bergilir la sama!





Monday, 26 January 2015

risau. sahabat.

gelabah aku hari ni, eh boleh pulak kawan aku ni dia masuk hospital betul2 dia main-main. geraam nau aku, dalam group duk cakap bukan2 pastu private meseg aku. oi gila aku masuk hospital betul2 la.

OMGGGG


kurang asam, kesian tu kesian tapi boleh buat main2 tau dia ni.

ada ke patut dia bermadah kain putih kain putih,
merepek meraban , malas aku layan. pastu memang betul dia kat hospital. eeeeee tumbuk kang.
angin jeerr aku. orang risau dia buat main2.


doakan sahabatku merangkap sibling jugak tu , mudah-mudahan takda yang kritikal dan serius,


#prayforfaridaizatomar

Friday, 23 January 2015

HUMAN

I can hold my breath..........
I can bite my tongue.........
I can stay awake for days..........
If that's what you want...
Be your number one..

I can fake a smile....
I can force a laugh...
I can dance and play the part..
If that's what you ask.....
Give you all I am...

I can do it...
I can do it.........
I can do it.......

But I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human
And I crash and I break down

Your words in my head, knives in my heart

You build me up and then I fall apart

'Cause I'm only human


I can turn it on
Be a good machine
I can hold the weight of worlds
If that's what you need
Be your everything

I can do it
I can do it
I'll get through it

But I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human

And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart
'Cause I'm only human, 

I'm only human

I'm only human


Just a little human

I can take so much
Until I've had enough

'Cause I'm only human

And I bleed when I fall down

I'm only human

And I crash and I break down
Your words in my head, knives in my heart
You build me up and then I fall apart

'Cause I'm only human..............

Wednesday, 21 January 2015

catatan hari ini.

21 JAN 15

CATATAN TERAKHIR PADA HARINI,,

Walaupun tak sihat, moga sakit yang diberi oleh-Nya adalah penghapus dosa-dosa kecil.  =’(


Ya Allah sesungguhnya hambamu banyak dosanya,


Ya Allah ampunilah dosa hambamu ini Ya Allah,

Lindungilah hambamu ini dari apa jua kemudhratan, permashalahan, dan kesulitan yang kurang jalan penyelesaianya Ya Allah.

Kurniakan lah sebaik-baik akal, mampu digunakan dalam setiap perbuatanya.

Ya Allah. Lindungilah jua keluargaku , dan saudaraku

Bukakanlah pintu rezeki kepada mereka, maafkan dosa mereka Ya Allah. Kuatkan hati dan iman Ya Allah.


Sedih, pilu, beberapa hari tanpanya disisi.. tapi ku tenang disini ditemani pendamping dari Syurga-Mu Ya Allah. Masih ada lagi kasih sayang yang Kau curahkan kepadaku melalui umat-Mu.
Alhamdulilah.....


Ampunilah dosaku, sesungguhnya aku bukanlah umatmu yang tak banyak dosanya. =’(



sakit. workout.

Hi,

mood tak berapa okey sangat nih. sambil buat kerja pun muka ketat gila. ni semua pasal pagi tadi workout. konon bersenam. hahha apasal workout sakit badan ah? hahah salah step ke apa?


muahahha jadahnye workout sakit badan pulak nih. (o_O)

hai gemoks sangat ke hape. aduhai. Sakit Oiii.












benda alah ni lah aku buat pagi tadi macam orang gila sesorang. haish
apasal sakit badan pulak nih.  

tadi pagi masa inspect satu condo mewah kat island jeju ni. huhuh ioals takda access card. pastu dah la kena masuk melalui bantuan security apa. leceh lah. then, dorg mintak lesson. dah kena register bagai so ai bagi lah. then masa dia escort aku masuk condo tu , 


security : cik duduk mana??

me : *tergamam aku ingat kan dia bangla ka apa rupanya melayu, hahah then aku balas " eh, saya tinggal kat butterworth je"

security : oh jauh datang, P** kan ? 

me : * dalam hati mesti dia ni tengok lesson tadi haihhhh " ye aah "

then naik lift, jumpa mom si owner tu. dia stay kat condo tu. so memang nice pun dalam tu. well orang kaya kan. setel kerja aku. then aku balik office muka ketat lagi. sakit oi sakit. sekali nak toleh ke belakang kene pusing dengan badan. aku nak sling bag pun tak mampu nak angkat tangan. gila betul punya sakit,


intan my  officer cakap dah macam robot aku. well, robot pun robot lah. sakit oi, urat ke hape ni?
sakit sangat. takda mood lagi dah. ok la,

bye. 
muah






Monday, 19 January 2015

first love

the last kiss we shared, tasted like a wine
sweet and bitter like, our memories
and i long for you to, come right back to me
tomorrow the time will be the same as today
nothing goes on in my heart except your memories
where will you be, and who will you think of...!



you were always gonna be my love
and you should know
even if i fall in love with somebody else
i'll remember to love you taught me how
you were always gonna be the one
and for now, i'll still be singing this love song
for... somebody like you
my first love...



time after time, baby i tried to forget our life together
but the memories are so so hard to let go
tomorrow the time will be the same as today
trying to hold back the tears when thinking of you
all i want is to be with you once more...!



you will always be inside my heart
and you should know
that i wish that i could ever let you go
i know that i love you that your heart do
now and forever still the one
and for now, i'll still be singing this love song
for... somebody like you
my first love...



you were always gonna be my love
and you should know
even if i fall in love with somebody else
i'll remember to love you to told
you were always gonna be the one
i'll still be singing this love song
for... somebody like you
my first love...

















JUST SMILE