scm lagu, nufnang iklan.

Sunday, 28 September 2014

should i forget.

hi

what happen is difficult to explained. just me face it.


by the way i just think that the best way to forget someone?

how to stop thinking?

how to stop calling ?

how to stop waiting ?


i just wait and wasting my time. i think that i can't be anymore. this is the real life i can't wait. life is must goes on...


what i have to do? what should i do?

or maybe i just cut my simcard, change my number phone? problem solved!!
but it's work? hurmmm

but i must to try . may be work for i loses contact with someone. but what about thinking and waiting?

okeh this is terrible. but i have to survive just for awhile. i can freedom forever.....

hurt just only a lil bit time.
should i strong ? and face it?

okay i will......

bukan orang suci

Mestinya kau mengerti
saat pertama kali
kala kau peluk diriku
jangan pernah biarkan
diri terhanyut nafsu
aku bukan orang suci...


bukalah matamu..
berpaling dari diriku
benamkan semua mimpi-mimpimu
jujurlah pada hati..
masih banyak cinta menanti..
jangan kau harapkan aku...



lupakan semua rayu
jangan kagumi aku
kerna ku tak cintakanmu
mohon tinggalkan aku
tak usah kau harap  lagi
kerna cinta untukmu palsu......




usah lagi sesali
angap tak pernah terjadi
saat kau lepas diriku
pernahkah kau sedari
aku tak pernah berjanji
untuk setia padamu....................

typical question

situation

people 1 : eh, kau dah tunang?

people 2 : eh, bile berlansung...

me : ye, derrrr i duno lahhh... nothing i cant see yet.. nothing doing yet.


people 1 : if you not ready why u supposed to engaged ?

people 2 : then how now?

me : derrr dunooo...

people 1 : u supposed not to engaged u just married after that all finished.

me : yes i noe.



exact my answer......
hi hello please please please....
dont ask me fool question.


i ni perempuan, bukan tugas i untuk handling the majlis. if pihak belah sane tak bersuara oh what can i do?

if i ni lelaki ofcourse when  i engaged i nak cepat2 nak lansung. but in my situation sekarang ni more stress. i engaged in disember , one my cousin also engaged after week after. and another cousin also after few month. but they will married this december , and early next year.


so i should face all this typical question *fool like this*

derrrrrrrrrrrrrrrrrbosannnn okeh.

bila dan bila dan bila
itu soalan mereka should i prepared my answer!!!


actually i dont think to face it after my engagement. this is not my prediction. what the fu**!!



lelaki ada ke situasi ni? kalau perempuan je camni tak adil. bukan orang perempuan yang hantar hantaran bagai. bukan orang perempuan yang akad bagai.

derrrrrrrrrrrrrr apa ni...tension korang tau tak?

boooosann ishhh sesape tanye lagi aku tumbuk kang satu kali. hahhaha

ahkak garang okeh... muehhehe



bye. peace kacang peas!

Friday, 26 September 2014

marah

hi
serius tempered cecah 99%.


sakit hati sangat , dengan kerenah orang yang aku jumpa.. eee tah pape..
ee keji sangat.. geram geram dan marah. orang tak faham bahasa.


aku taknak terjebak lagi..


sorry  two fb i just deleting and wasapp account pun dah delete.


padannn mukaaaaaaaaaaaaa......................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Tuesday, 16 September 2014

20 facts about me !

haruslah lah ada entry ni..... benda yang sangat mencabar pada aku, tapi takpe aku cuba jujur pada diri sendiri untuk listkan 20 facts tentang diri sendiri..hahhah




  1. Kuat berangan... 
  2. Sangat sensitive and emotional..
  3. Suka simpan duit,stress kalau simpanan susut.
  4. Suka berterus terang.
  5. Kuat bebal, dan tak suka orang usik barang kepunyaan saya! 
  6. Suka menyendiri.
  7. Suka berdikari.
  8. Kurang kawan perempuan.
  9. Lasak!
  10. Bab makan cerewet.
  11. Suka rambut  panjang.
  12. Penah 2 kali jatuh cinta dengan lelaki first dengan tunang sendiri/second dengan penyanyi africa bahhahahha
  13. Suka tengok movies. unless cerita cinta. 
  14. Tak romantik ya..
  15. Cita-cita tinggi.. hukhuk
  16. Bodoh math. 
  17. Kuat makan malas bersenam.
  18. Hate waiting.
  19. Suka travel sendiri.
  20. Suka cara hidup falsafah dan berprinsip. 

macam banyak buruk dari baik. ah tak kisah janji jangan hipokrit sudah. atleast aku mengaku.. hhuhuu but ni lah sebenarnya aku. but life aku enjoy..hihihi 



korang cemana share lah.. =)

Tuesday, 9 September 2014

blog update

Assalamualaikum...


hi peeps...
lama i tak update blog.. i memang busy lately. tapi sesekali tu try nak update blog tapi gagal. kadang2 tengah type entry i tertido lah. tetiba eh kawan call. tetiba eh nak klua. tetiba eh fiance call. huhu

aderr aderr saje halangan tau.. huhu harini rajin sikit meh belanje satu entryy.. tah bile lagi nak update. actually sape yg follow blog i ni. mostly tau konsep blog i.. i luahkan segala pendapat informasi and jugak jadikan as diary.. sebab i memang suka menulis.. dari kecik2 tahap suka menulis, penah berangan nak jadi penulis novel. sampai kawan2 bace mintak continue lagi ceritanya tapiiiii MMMMM tu lagi besar kuasanya dari RRRRRR . huhuhuhu

pasal ingat senang ke nak menulis, kena fikir dulu jalan ceritanya dan nak bawak pembaca masuk dalam cerita tu ingat mudah ke? susah tau. huhuhuu dulu penah berangan nak jadik scientist jugak.. muehhehhe doctor takde pulak dalam list.. hahahahah pasal takut darah punya pasal.hihihi

penah nak jadi ahli falsafah. penah baca buku falsafah. walaupun ayatnya macam errr susah nak paham derrr... tapi tertarik sangat.. penah aplikasi kata2 dan jugak perkara yang positive dari ahli falsafah dalam diri aku. tak semuanya betul dari dorg, tapi macam aku cakap tadi few positive yang aku amek.

tapi nak jadi ahli falsafah tu tinggi sangat aku tak layak weh.. haha
btw, life sekarang pun aku dah bersyukur sangat... Alhamdulilah rezeki yang tak disangka2 dapat menyambung pengajian yg pada aku tersangatlah penting bukan semata untuk kerjaya tapi untuk diri sendiri jugak. berjaya kita bukanlah sekadar didunia memperolehi segulung kertas banchelor master or sebagainya. tapi biarlah seimbang dengan akhirat. itu yang patut difokuskan dahulu.

sekarang ni aku agak busy. mak pun penat tengok aku dah macam hotel aku buat rumah dia sesuka balik, sesuka keluar. tapi tulah, tak kan nak mengangkang depan tv tengok drama etc. aku ni memang suka menyendiri. buat kerja sesorang dalam bilik , orang lain tengok tv tapi aku? hhuhhuhuh terperap dalam bilik baca novel takpun layan movies kat lappy. tulah kerja aku full time hahhah

oklah korang later aku update ye.. mengantuk sangat ... huargghhhhhhhhhhhhhhhh




bye. thanks yg sudi membaca muahhhhh.


Friday, 15 August 2014

wordless today.

hi. salam syawal.. still mood raya ken..huuhu even terlambat nak story kt sini tapi nak jugak story.
actually tak de apa pun and takde idea nak menulis. sekali nak upload gambar boleh pulak cabel tinggal dalam laci kat office. syabas zahiyya ! bende camtu pun lupe. bukan susah pun nak letak dalam bag keje.



mata tengah layan ni, ngantok. sambil dengar lagu rude-magic. best nih lagu ni.. sambil dengar sambil goyang2 kepala. hahhaha


eh raya korang cemane?? aku first raya, raya dengan kengkawan. 15 syawal past , genap setahun sahabatku meninggalkan kami.. sob sob aku dah tak nak ingat dia sangat. when im realize what is the day. rain rain rain.
aku tak nak jadi person yg tak redha dengan ketentuan Yang Maha Esa. Maafkan ku Ya Allah, ampunilah dosa ku kerana mengambil masa untuk menerima takdir ini.

hanya doa yang aku mampu beri. dan aku? hidup mesti diteruskan.. =)
yang paling penting mati itu pasti. but im not ready yet. =(


today penat. tah apa yg penat pun tak tau. duk kat office berlari ke sane sini buat kerja. lepas tu balik. but tomorrow morning as usualy kena kerja luar.

so memang kerja aku is on the car. hahaha
sane sini terkejarkejar.





okla bye.. haha ngantok seh. morning early ? its not me at all.. hahha