scm lagu, nufnang iklan.

Monday, 24 November 2014

mom.........

dah 2 hari berjauhan dengan mom.. aiyakkkk rindu la jadik. sekarang duk ngan abah je and kakak. hurmm abah pulak jadik mom, selalu pagi2 mom yang buatkan breakfast, sekarang ni abah pulak. hihiihihihi


suwitt sangat. abah memang suwit pun.. hihiih

eh rindu sangat ni kat mom. makan tak selere hahhahah
semalam gitau tunang rindu mom. ehek jeles la dia. hahhaha

alooo gurau je pon, mom pegi kl rumah kaklong. so kaklong cakap jangan gangu mom dekat sini yer.. hurm oklah hahha padahal suke benor kaklong mom kat rumah dia. heheh abah nampaknye macam rindu gila kat mom. tidur pon awal.. ngeh3

keadaan mom tak tau lah kan. mesti rindu aii.. muahahhah perasan..

eh cemane yeh, kalau nanti aku ada anak, then tinggal suami jap pastu g duk rumah anak. mesti suami aku tu rindu? ke aku yang meronta-ronta nak balik? muehhehe tah pape je pikir pon.. harini bawak bekal, akak buat nasi goreng. so hadap ni jer tengah hari. later masak kat rumah tunggu akak balik la. makan sama2. dah tinggal bertiga je kat rumah. bila tah agaknya abang nak balik. rindu abang pulak.

dah mom takde kat rumah , abang takde lak nak tengok adik2 bujang dia kat rumah. nak harap abah dia tu takl ekat kat rumah. malam baru jumpa. hurmm aku ni yang takut dah lama tak duk keseorangan dalam rumah.. muahahah



okla sambung kerja dlu bai.

Saturday, 22 November 2014

untitle (",)

haiii.... serious aku lama gila tak on blog.. harini aku ada masa and jarang gila aku berjaga tengah malam dan habiskan masa depan laptop pepagi gini even weekend. lately weekend memang takda makna buat aku. bukan buat masa sekarang je.tapi masa-masa akan datang pun. dalam kepala aku ni macam-macam yang berselirat. monday to friday working. saturday-sunday attend to class.

masa untuk family memang limit sangat, untuk kawan-kawan.. phewww kesian kawan-kawan aku. and masa untuk tunang aku pun tak da. kadang2 mengamuk jugak dia tu. aku ni busy tahap nak beli barang keperluan diri pun tak sempat hahhah semua mom aku yang buat. sob sob

actually bukanlah tak sempat cuma aku yang tak pandai uruskan masa. serious !!!
ni baru permulaan untuk aku dalam bidang yang aku ceburi sekarang. macamana lah nak uruskan masa untuk stage yang seterusnya. baru aku faham kenapa boss aku bila aku mintak something begitu lama dia ambil masa untuk selesaikan. rupanya ini lah sebabnya. boss aku ni dia even BOSS tapi banyak tugas yang dia buat.. totally i salute !!!


ok now 4 am something.aku masih tak dapat tidur. minum hot coffee from old town so yes memang berjagalah malam ni. hahahha eh dah pagi pun..

what to do ? hahahha lol tah pape aku punya update kan? hahahha ok lah layan movie jom.
ehh latest aku tengok cerita interstellar. damm  best.. serious ! jarang aku nak focus sangat dalam pawagam, sebab air cond sejuk so aku usually akan tidur few part yang agak bored. tapi citer ni tak bosan. so korang kena tengok.hahhah


sekian. okbai..

Thursday, 23 October 2014

satu minggu satu update

hi

assalamualaikum....


wahai pembaca2 dan rakan-rakan ku sekelian.. hahha sihat kah kamu? hihiih saya alhamdulilah sihat sangattttt... lama tak update satu minggu satu update.. ok lah dari takde kan.. rajin bebenor nak menaipkan. haha padahal asaimen tak buek2 lae.. huhuh


btw, ehh yesterday deepavali. so happy depavali to all my indian friends out there.. one of my classmate cakap tak syiok la raya because no gaji.. yelah kan 22 october. if hujung bulan okay lah. but if company yang okay boleh request kod gaji bulan ni awal sebab ada perayaan. kalau goverment okeh lah. should okeh je semua. memang gaji awal. tapi ni ha swasta macam ktorg nih. bebulu tunggu.. huhuuh
tapi  company aku ok je so far.

bercakap pasal government and swasta. aku dapat tawaran government yang aku idam2kan dulu.. jawatan yang aku idam2kan dulu.. tapi bukanlah memilih.. time aku dapat offer pun dah a month aku kerja dengan one of company with good salary and good position. yang penting is peluang aku in sector swasta is better than government. so aku tolak.. ask my parents pun dorg tak izinkan.. sebab jauh.. huhuh dorg pikir bahaya aku kan duk pedalaman. bagus. dorg pun tak izinkan smemangnya aku tak nak. balik kerja je mom datang bilik. 

mom : adik ! abah cakap abah tak tak izinkan masuk government.

me : ok baiklah.adik pun tak nak. adik pun ada matlamat lebih dari tu.

mom : abah tak suka adik duk pedalaman sangat and bahaya sensorang kalau adik lelaki tak pe.


bla bla bla....


ok bagus lah, parents aku dah cakap macamtu. sebab aku pun tak nak. tanya tunang aku lagi best.

"tak yah la. !!!"

"tak nak la. !!!"

"jauh sangat lahhh. !!!"

 "i tak nak jejauh sangat nanti kita nak kawen bla bla bla.. !!!"
 
hahha dramatic sangat nih .. muehehhe ,mampos kene kick dengan diaa.. bayangkanlah in few seconds dia dah boleh bagi jawapan,, cara jawab tu memang sah tak pikir dah tu sebab terus bagi jawapan.aku tanya pendapat ko tengok dia bagi jawapan apa.. hahhah aku tanya parents aku dorg duduk berbincang tapi yang decide is abah aku. so take 1 n half day jugak dorg pkir.. tapi ko tengok bakal suami mithali sangat punya jawapan nih beberapa saat dia dah bagi jawapan....takut aku jauh lettew alooo asal anje sangat sayang.. i malu lah...kahkahkah
  
ok baiklah,,, sememang nya kalau dorg cakap kene pegi pun aku tak kan pegi.. hahha  lols semua orang dah tak izinkan so bagus lah.. aku ada jalan aku sendiri.. insha  Allah...


eh korang dah lunch? aku dah... bawak bekal jer mom made nasi goreng so aku tibai buat lunch. malas nak pikir klua lunch. ada la few report belom siap. so kita harung japg.. if tunang aku tu hari2 pesan suruh bawak bekal ke apa, sebab dia tau aku susah nak kelua lunch. tapi aku nih jenis pemalas. so kalau mom yang masak ioals bawak lah sendiri punya masak angan2 je laahhh kalau aku rajin ye.. huhuhhu tapi selalunya aku pemalas hahhaha susah betul la nak rajin. kene pakse ni tak leh jadi. tak mo malas2 lagi dah.. aku rasa tunang aku dah muak dengar ayat ni. asik aku janji nak rajin je tapi still la duk pemalas ya amat.. hahaha eh berani dia muak dengan aku,, huhu  so far alhamdulilah dia tak penah muak tapi still keep supported kalau aku nak masak. siap bagi resepi kalau dengar aku nak masak. aku nih kalau nak masak selalu acting macam teror tapi horor.. bukan apa kena la ada konpiden di level yang paling tinggi kalau tidak tak menjadi nak masak. masak jugak perlukan kesabaran .. hahahha sekali tengah masak aku yang tak faham / salah instruction or step by step yang dia bagi. aku dah gelabah tak jadi nak masak nak buang lah apa lah. so dia akan cakap okeh kita boleh cover balik tambah air ke hape. horor sungguh aku..hahhah

sebelum ni macam selalu argue jugak aku takut nanti jadi masalah dalam keluarga sebab aku tak pandai masak. tapi dia macam selalu cover aku la. belajar slow2. biasa lah memasak fasa yang pertama bagi semua orang. nanti fasa kedua ada anak pulak. and etc. jangan mengalah.

semoga aku kuat dan tabah.. haha bersungguh nih..hehhe



oklah bye.....

Tuesday, 14 October 2014

perkahwinan acik zul and isteri. 21/9/14 (save the date)



hi , Assalamulaikum....
kenduri kawen besan mak di meru kelang.
family in law kaklong. 
ktorg memang closed. sangat closed. so dah bunyi dah family dorg time aku sampai tu.. next year ke penang lagi lah ye... nurul turn.. huuhuu insha Allah.. malu ioalssss mudah2 an doa dari oprang tua2..hiihihi


yehaaaaa
malas sangat nak type
so korang layankan je
hhuhuu
photos and candy booth
aku rasa ni diy kod 
simple jek
tapi overall aku suka dia punya khemah2 semua
meja makan dia ada fresh flower 
memang A's lahhhhhh
aku sukaaaa bungaaaaa
huwaaaaaaaa
 dari segi lauk memang ok la.. aku suka lauk2 dia sedap. ada rojak and etc
yang paling best ayam golek
huuhuuhu sedap sekor kod aku mengadap sekali dengan anak sedara aku
perghhhhh full A lahhhhhh

 ada guest book jugak



so inilah pengantinnye
abg zul ni umo 32 dah
and wife dia around 20 ke 21 camtu
sama baya dengan duyu adik abg zul yang bongsu







ada silat nih tu yang stop here

 ini adalah pelamin yang diy oleh cousin dari butik beliau
simple tapi cantik
dulu fizo omar n mawar fareeda pun amik butik yang sama
 





anak2 buah aku lah ni.
alisha ni femes tau kejap2 orang datang nak bergamabar dengan dia
bukan main seronok dia layan padahal dia tak kenal pun diorang tu



ucapan buat pengantin : semoga berkekalan hingga ke jannah.. amin.. mudah2 diperceptakan dikurniakan baby yang ramai buat abang zul n wife. meriah la nanti rumah nenek melati ramai cucu2.. hhuhuhu

ok bye.

Wednesday, 8 October 2014

hari raya qurban

hi korang.

meh sembang dulu nak?
tak da idea nak buat report ni. kes yang aku dapat pulak baru. haiyaaaa so selalu kalau kes baru ni banyak sikit kerja aku. nak buat tapi tak da idea lagi.lex ah dulu.

korang raya cemana? aku simple je tapi meriah. menu haritu ;

1.lontong
2.sambal ayam
3.sambal ikan bilis
4.rendang daging
5.satay
6.triffle
7.cake (aneka jenis kek )
8.dadih strawberry
9.nasi impit kuah kacang
10.kuih muih


ai pon dah tak hengat. huhuh tapi kesemuanya habis okeh.. satay tu abang aku order 500 cucuk. pon habes. semua habis. ayam masak merak pun habis. omakkk berebut kitorg adik beradik. tak cukup 2 ekor pun.

ramai jiran yang datang, sedara semua balik. lepas tu kawan2 aku ofcourse.pepagi buta aku dah messaged kat dalam group maanaa korang manaaaa
hahhaha


kalau turn aku dorg buat camtu.. sabar jelah. kali ni time aku pulak buat untuk dorg. hahahah
eh nowadays aku kerap lepak dengan dorg. hahahha tak indah hari2ku tanpa mereka.. hahhah

semoga persahabatan kami berkekalan.. dan moga Allah s.w.t merahmati ikatan persahabatan ini aminnnnn...



selamat hari raya qurban korang ,, dan semoga mendapatklan pahala ibadah yg dilalukan. insha Allah.

nak bebel sikit boleh? 2nd raya tu adik aku g masjid yelah sama2 nak gotong royong kan. adik aku balik awal , sebab dia cakap sakit hati sangat dari segi pembahagian daging sembelihan tu.adik aku ni staright sikit. bukankah sepatutnya didahulukan kepada yang memerlukan? yang mencuri , yang berebut ish semua ada. Masha Allah... sia-sia saja ibadah yang dilakukan.. astagfirullahalazim.. benda makan pun nak mencuri...tahun ni ktorg tak buat korban, dah buat past year. insha Allah next year  abang aku planning. mudah2an ada rezeki kami nanti..  later aku jemput kendurinye ye... ada bahagian korang jangan berebut dan jangan mencuri.. pang satu kali nak???

mohon terasa wahai si pencuri, apakah makanan yang di makan itu menjadi darah daging? bagaimana anak2 isteri dan ibu bapa.. kalau setakat 2 or 3 orang aku tak kisah. tapi mostly.

mudah2an keluargaku tidak berada dikalangan orang2 yang mencuri aminnnn...



bye. peace kacang peas!

Thursday, 2 October 2014

gunung berembun cameron highland

hi assalamualaikum
tiba masanya nak update pasal hiking gunung berembun 12,13,14 September 2014 bersama2 hikers kental.


lokasi ialah gunung berembun Cameron Highland. yehaaaaaaaa capai sudah niatku mendaki gunung.. akhirnya berembun ku tawan. tahniah untuk diri sendiri.


1 st day 11/9 heading to pasar malam






 candid semua


 motif bergambar disini dulu kami berdua kadet bomba
muahahah
 tiba di camp site around 12am



 tempat tidur lelaki

 dan khemah yang dipasang adalah untuk kami berlima.



the 2nd day









percubaan performance
must try okehhh
bendalir shaklee



















 inilah barisan hikers2 tegar
1st row :from left : barack, zaid, kamal,amir,aizat, saiful dan acab
2nd row : from left jibah, jihah, me, auni and kak chaq


 flooding
 bbq night




pasar malam again


3rd days last days 13/9/2014
 



alhamdulilah.. selamat semuanya. stamina ok, semua ok.. rasa puas sangat dapat tawan gunung berembun ni.

tiba untuk complain pulak ye. sekitar semua ok. yang tak ok toilet. aku jadi cleaner part time kat sane korang tak tau ke? aku jinjing kaki nak masuk toilet. oihhh tak selera nak gosok gigi pun euuuuuuuu..


aku simbah segala kotor pasir tanah bagai dekat toilet tu. erkkkk kotor yang amat.  and bersih sikit. campsite tu mahal jugak dia punya sewa. tapi takde pun orang nak cuci bagai. korang charge harga tu untuk apa? cuci toilet pun takde ke? haah

 campsite tu aku suka, yang aku tak suka ialah toilet dia. tu memang tak suka ok. kotor sangat.

pengalamn tidur camping macamni dekat tempat sejuk. memang best. tapi sejuk sangat sampai gigil2. air dia melampau sangat sejuknya. nak bangun mandi pun aishhhhhhh  tak nak bangun lah. tak jadilah. tau2 dah tengahari. hahha tapi kena jugak mandi sebab sejuk sangat melampau2.  aku pergi ni sejuk sebab waktu sekarang ni kan hujan? so that why sejuk sangat kod.

tapi overall aku suka lah. best.plan nak pg banyak gunung lagi. doakan ai ye?


muahhhh thanks sudi membaca. bye.